dissabte, 29 de gener de 2011

SES FAMÍLIES ENS VISITEN

PER QUÈ AQUESTA ACTIVITAT DELS PARES DINS L’AULA? ES TRACTA, PRINCIPALMENT, D’ESTABLIR UNA RELACIÓ ENTRE L’INFANT, LA FAMÍLIA I L’ESCOLA.
EL FET DE VENIR A L’ESCOLA PER COMPARTIR UNA ESTONA A L’AULA AMB EL FILL O FILLA I AMB ELS SEUS COMPANYS I COMPANYES AJUDA A DESCOBRIR EL SEU CARÀCTER I LES PRÒPIES POSSIBILITATS I ELS MOTIVA A INTERESSAR-SE PER LES COSES DELS ALTRES.

UN DELS OBJECTIUS DE L’EDUCACIÓ INFANTIL ÉS QUE EL FILLET  APRENGUI A CONVIURE AMB ALTRES PERSONES QUE NO SÓN DE LA FAMÍLIA, I SOBRETOT, A COMPARTIR. PER TANT, ÉS FONAMENTAL QUE ELS INFANTS SE N’ADONIN QUE HI HA UNA BONA RELACIÓ DE LA FAMÍLIA AMB L’ESCOLA, QUE NO SÓN DOS MONS SEPARATS I INDEPENDENTS, SINÓ QUE SEGUEIXEN UNA MATEIXA LÍNIA. 

EL DIVENDRES 28 DE GENER HEM COMENÇAT AMB AQUESTA ACTIVITAT, I ESPERAM QUE MOLTES ALTRES FAMÍLIES S'ANIMIN A PARTICIPAR. ELS FILLETS S'HO HAN PASSAT MOLT BÉ, I ESPEREN AMB IL.LUSIÓ QUE VENGUIN MÉS PARES/MARES. ANIMAR-VOS!!!

JUGAM AMB EN TOYO


A PRINCIPIS D'ABRIL EN TOYO ENS VA VISITAR I ENS VA ENSENYAR JOCS I  DESPRÉS VAM JUGAR UNA ESTONA TOTS JUNTS.
VA SER UNA ACTIVITAT MOLT ENTRETINGUDA I DIVERTIDA. ENS ANAVA ENSENYANT UN JOC I DESPRÉS JUGAVEM. EL PRIMER VA SER A LA CLASSE  "JOC DE LES PRESENTACIONS" ES TRACTAVA QUE CADA FILLET PRESENTÉS AL COMPANY DEL COSTAT (DEIA EL NOM I ALGUNA COSA QUE LI AGRADAVA),.DESPRÉS TOTS ELS ALTRES JOCS ELS VAM FER AL PATI GROS, EREN SOBRETOT JOCS DE GRUP I DE PARELLES: "LES CAPSETES", "TERANYINA", "TUTIFRUTIS", "PILOTES AMAGADES," "CRISPETES"," DUIM GLOBUS EN PARELLES"," MENJAM PANSES"...
ELS CONEIXEU? APROFITAU PER DEMANAR ALS FILLETS SOBRE AQUESTS JOCS I SI POT SER JUGAU JUNTS.

TOYO, DE PART DE TOTS ELS CAPGROSSOS: MOLTES GRÀCIES PER L'ESTONA QUE VAS PASSAR AMB NOLTROS I PER LA TEVA ACTIVITAT, VA SER MOLT DIVERTIDA.
NA MANDI ENS VISITA

NA MANDI ENS VA EXPLICAR QUE ELS AVIS D'EN POL FA MOLTS ANYS QUE TENEN UNA CAFETERIA I NA MANDI JA DE JOVENETA ELS AJUDAVA. UNA DE LES BEGUDES QUE MÉS SOL DEMANAR LA GENT ÉS EL CAFÈ. I A PARTIR D'AQUÍ VA SORGIR LA IDEA DE VENIR A EXPLICAR AQUESTA ACTIVITAT.

AVUI EN DIA ELS FILLETS VEUEN QUE ELS PARES, AVIS, CONCOS...PREPAREN I BEUEN AQUESTA BEGUDA I PER MOLTS FORMA PART DE LA RUTINA. APROFITANT QUE ELS FILLETS SÓN MOLT CURIOSOS  I TENEN GANES DE CONÈIXER EL QUE PASSA PEL SEU VOLTANT HEM XERRAT SOBRE AQUEST TEMA I AIXÍ SABEN UN POC MÉS DE LA REALITAT QUE ELS ENVOLTA. 
EN TOT  MOMENT NA MANDI VA DEIXAR MOLT CLAR QUE NO ÉS UNA BEGUDA ADEQUADA PELS FILLETS I ELS MOTIUS. I QUE ELS ADULTS TAMPOC PODEM ABUSAR DEL SEU CONSUM.
ENS VA EXPLICAR MOLTES COSES INTERESSANTS SOBRE LA PLANTA DEL CAFÈ (CAFETO) I COM ES PREPARA AQUESTA BEGUDA (VA DUR TOT EL MATERIAL I ENS VA FER UNA DEMOSTRACIÓ, FINS I TOT VA MOLDRE ELS GRANS DE CAFÈ). HEM POGUT VEURE: LA PLANTA (FOTO), ELS GRANS DE CAFÈ SENCERS, EL CAFÈ MOLT I EL CAFÈ JA COM A BEGUDA PREPARADA PER BEURE.

TAMBÉ VA XERRAR DE LA IMPORTÀNCIA DE BEURE LLET I PER QUÈ ÉS NECESSÀRIA…I PER ACABAR VAM BEURE TOTS JUNTS UN GOTET DE LLET CALENTA. ERA BONÍSSIMA!!! MOLTS VOLIEN REPETIR!!!
MOLTES GRÀCIES MANDI!!!


ELS CONTES DE NA ROSANA ROSA, LA MAMÀ DE N'ABRIL VA VENIR A LA NOSTRA CLASSE I ENS VA CONTAR DOS CONTES:  UN ES DEIA EL CARAGOL I L'HERBETA DE POLIOL I L'ALTRE SOPA DE PEDRA. ENS VAN AGRADAR MOLT! NA ROSA EXPLICAVA  EL CONTE I N'ABRIL L'AJUDAVA, TAMBÉ VAN ANAR SORTINT FILLETS PER COL.LABORAR. ERA MOLT DIVERTIT.
VA DUR DE MATERIAL: MÀSCARES, TITELLES DE PAL, PLAFONS DE DECORACIÓ, VERDURES, UN OLLA...I AIXÍ ELS CONTES ENCARA VAN SER MÉS EMOCIONANTS I DIVERTITS.
PER ACABAR ENS VA DEIXAR UN MATERIAL RELACIONAT AMB ELS CONTES I AIXÍ PODEM JUGAR A LA CLASSE: UN MEMORI D'IMATGES, UN JOC DE RELACIONAR IMATGES AMB PARAULES  I UNES FULLES AMB DIBUIXOS PER PINTAR.
QUÈ BÉ QUE ENS HO VAM PASSAR!!! MOLTES GRÀCIES ROSA!!!COM SOM PER DINS I COM ENS CURAM UNA FERIDA AMB N'ELI
AVUI DIMECRES 9 DE MARÇ ENS HA VISITAT N’ELI, SA MAMÀ D’EN CLAUDI. ELLA ÉS INFERMERA I ENS HA EXPLICAT COM FUNCIONA EL NOSTRE COS I COM ES CUREN LES FERIDES.
HA ESTAT UNA EXPLICACIÓ MOLT CLARA I INTERESSANT I ENS HA ANAT MOSTRANT UNES IMATGES QUE ENS AJUDAVA A ENTENDRE MILLOR TOT EL QUE DEIA. HA XERRAT DE LA PELL, DELS OSSOS, DELS MÚSCULS, DEL CERVELL I DEL COR, DE COM SÓN I PERQUÈ SERVEIXEN. TAMBÉ AL LLARG DE L'EXPLICACIÓ APROFITAVA PER RECORDAR-NOS HÀBITS IMPORTANTS PEL NOSTRE COS (D'ALIMENTACIÓ, DE MANERES ADEQUADES PER JUGAR I EVITAR PERILLS...).
TAMBÉ HEM POGUT VEURE, TOCAR I ENSUMAR UN MÚSCUL. HEM CERCAR I HEM PALPAT PER SENTIR ELS BATECS DEL NOSTRE COR I TAMBÉ ALGUNS L'HEM ESCOLTAT AMB UN FONENDOSCOPI.
PER ACABAR ENS HA EXPLICAT I ENS HA ENSENYAT A CURAR UNA FERIDA AMB SANG (RENTAR AMB AIGUA I SABÓ, POSAR IODE AMB UNA GASA I TAPAR AMB UNA TIRETA) I EL QUE NO HEM DE FER MAI (POSAR ALCOHOL I EMPRAR COTÓ).

HA ESTAT UNA ACTIVITAT MOLT INTERESSANT I EDUCATIVA.
MOLTES GRÀCIES ELI!!!

DIBUIXAM AMB EN JUANMI


MOLTES  GRÀCIES JUANMI!!!SESSÍO DE KARATE AMB EN JOAN PERELLÓEn Joan, el papà d'en Joan Perelló, ha vingut a l'escola a explicar-nos i ensenyar-nos en què consisteix aquesta art marcial d'origen okinawense. Hem après moltes coses i després hem pogut practicar molts d'exercicis.Ha estat una activitat molt interessant, enriquidora i motivadora.
Moltíssimes gràcies Joan!!!EN DAVID ENS VISITA


En David, el papà d'en Joan Fiol ens va venir a visitar el passat dijous 3 de febrer. Va passar una estona molt agradable amb tots noltros i ens va explicar moltes coses interessants sobre els arbres de fruita i els ornamentals. Després ens va explicar com, quan i per què s'han de podar els arbres i vam poder practicar un poc amb ell. La veritat és que vam escoltar molt, vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé.
Per cert, qualcú sap com es pot saber l'alçada d'un arbre sense una cinta mètrica?
Moltes gràcies David!!!9 comentaris:

 1. Hola Puri soy Juan Perello, solo comentar que las gracias las tengo que dar yo, por dar la posibilidad a los padres de poder participar y disfrutar de una actividad como esta, de la cual he podido disfrutar con mi hijo y sus compañeros de clase. Darte la más sincera enhorabuena por el trabajo que realizais en el centro escolar y muy especialmente a tí como profesora de Joan. Y como no contad siempre conmigo para cualquier actividad en la clase o en el centro, un saludo y muchas gracias.

  ResponElimina
 2. pero ke arte ke tiene en joan perello petit, muy bien

  ResponElimina
 3. HOLA JOAN I FAMÍLIA! MOLTES GRÀCIES PELS ÀNIMS I PER LES TEVES PARAULES D'AGRAIMENT.
  EM QUEDAVA PER DIR-VOS QUE ELS FILLETS, EN GENERAL, S'HO VAM PASSAR MOLT BÉ, PERÒ SOBRETOT PER EN JOAN VA SER UN DIA MOLT ESPECIAL. ESTAVA MOLT ORGULLÓS, FELIÇ, MOTIVAT, IL.LUSIONAT...PERQUÈ EL SEU PARE VENIA A L'ESCOLA A COMPARTIR UNA ACTIVITAT!!! I TAMBÉ JA FEIA MOLTS DE DIES QUE ENS DEIA QUE AQUESTA ACTIVITAT CONCRETA LI FEIA MOLTA IL.LUSIÓ. ENHORABONA UNA ALTRE VEGADA I MOLTES GRÀCIES.

  ResponElimina
 4. Enhorabona a tots els fillets que vau aguantar es meu rollo.I a tú Puri, et puc dir que els tens molt ben educats, van estar atents sempre. Bonu, solç em queda donarte les gracies per s'estona que vas deixarme passar amb voltros. A més veurens

  ResponElimina
 5. MOLTES GRÀCIES DAVID, ELS FILLETS S'HO VAN PASSAR MOLT BÉ I ES MOLT ENRIQUIDOR QUE POGUEU, ELS PARES, PARTICIPAR EN UNA EXPERIÈNCIA COM AQUESTA. A EN JOAN SE'L VEIA EMOCIONAT I MOLT ORGULLÓS. ELS FILLETS I JO ESTEM MOLT AGRAITS. MOLTES GRÀCIES DAVID!!!

  ResponElimina
 6. HA ESTAT REALMENT UN GUST PODER COMPARTIR UNA ESTONA AMB TOTS ELS FILLETS I FILLETES, AIXÍ COM PODER REALITZAR UNA ACTIVITAT CONJUNTAMENT AMB N'ABRIL. AIXÒ ELS FA SENTIR ESPECIALS I A LA VEGADA ORGULLOS. MOLTES GRÀCIES PER OFERIR-NOS AQUESTA ESTONA DINS L'AULA. I ENHORABONA PER LA FEINA QUE FEIS.

  ResponElimina
 7. MA BA AGDA CUNTA AS 2 CONTA AM SA MAMA MU BAG PASA BOMBA 48

  ResponElimina
 8. HOLA ABRIL, HOLA ROSA!
  ESTIC CONTENTA QUE VOS AGRADÉS TANT VENIR A LA CLASSE, NOLTROS TAMBÉ VAN XALAR MOLT. ELS CONTES VAN SER MOLT ENTRETINGUTS I ESTAVEN MOLT BEN TRIATS. I REALMENT HO VÀREU FER MOLT BÉ LES DUES JUNTES, ELS FILLETS I JO VAM PASSAR UNA ESTONA BEN ENTRETINGUDA I MOLT APROFITOSA.
  GRÀCIES A LES DUES.

  ResponElimina
 9. MU VAG PASA SUPER BE 48 AM SAMAMA DAN CAUDi iSA SANC SEGEX UN CAMiNET

  ResponElimina