dissabte, 9 d’abril de 2011

LES FAMÍLIES ENS VISITEN!!!


PER QUÈ AQUESTA ACTIVITAT DELS PARES DINS L’AULA? ES TRACTA, PRINCIPALMENT, D’ESTABLIR UNA RELACIÓ ENTRE L’INFANT, LA FAMÍLIA I L’ESCOLA.
EL FET DE VENIR A L’ESCOLA PER COMPARTIR UNA ESTONA A L’AULA AMB EL FILL O FILLA I AMB ELS SEUS COMPANYS I COMPANYES AJUDA A DESCOBRIR EL SEU CARÀCTER I LES PRÒPIES POSSIBILITATS I ELS MOTIVA A INTERESSAR-SE PER LES COSES DELS ALTRES.

UN DELS OBJECTIUS DE L’EDUCACIÓ INFANTIL ÉS QUE EL FILLET  APRENGUI A CONVIURE AMB ALTRES PERSONES QUE NO SÓN DE LA FAMÍLIA, I SOBRETOT, A COMPARTIR. PER TANT, ÉS FONAMENTAL QUE ELS INFANTS SE N’ADONIN QUE HI HA UNA BONA RELACIÓ DE LA FAMÍLIA AMB L’ESCOLA, QUE NO SÓN DOS MONS SEPARATS I INDEPENDENTS, SINÓ QUE SEGUEIXEN UNA MATEIXA LÍNIA. 

AQUEST MES DE FEBRER HEM COMENÇAT AMB AQUESTA ACTIVITAT, I ESPERAM QUE MOLTES FAMÍLIES US ANIMEU A PARTICIPAR. ELS FILLETS S'HO PASSEN MOLT BÉ I ESPEREN AMB IL.LUSIÓ QUE VINGUEU TOTS. ANIMAU-VOS!!!

TITELLES DE CULLERA AMB N'AFRICA
A N'AFRICA, SA MAMA DE NA  IRAYA,  LI AGRADA MOLT FER  MANUALITATS I AVUI ENS HA MOSTRAT COM PODEM FER TITELLES AMB CULLERES DE FUSTA, DE LES QUE TOTS EMPARAM PER CUINAR.


PRIMER ENS HA EXPLICAT QUE, AMB UN POC D'IMAGINACIÓ, ES PODEN FER TITELLES DE QUALSEVOL COSA I AMB MATERIALS DIFERENTS COM LLANES, TELES, CINTES, CARTOLINES, I TOT EL QUE TROBEM PER CASA O PER LA CLASSSE... 
AIXÍ, PODEM FER PIRATES, PRINCESES, BRUIXES, O PALLASSOS, I TAMBÉ TOT TIPUS D'ANIMALS. 
NO CAL DIR QUE L'ANIMAL QUE MÉS ENS HA AGRADAT PER FER UNA TITELLA HA ESTAT EL CONILL!!!
AIXÍ QUE ENS HEM POSAT A PINTAR LA CULLERA AMB TEMPERA, HEM AFERRAT LES ORELLES DE CARTOLINA, LA COA DE COTÓ I HEM DIBUIXAT ELS MOSTATXOS I LES DENTETES AMB RETOLADOR.I QUÈ TROBAU DEL RESULTAT??... NO ENS HAN QUEDAT UNES TITELLES MOLT GRACIOSES???...
MOLTÍIIISIMES GRACIES AFRICA PER LES TEVES IDEES!!!SESSIÓ DE MÚSICA AMB NA MARI
El passat dimecres, va venir na MARI, sa mamA DE n’Eric I EN MARC per mostrar-nos i I explicar-nos coses dels dos instruments que toca, el clarinet i l’acordió.


Ens vam seure al patiet de la classe dels dracs i vam escoltar molt bé tot el que ens deia: les parts dels instruments, com sonen, la partitura, com s’han de cuidar i tractar els instruments… 
després vam poder fer un petit concert!!!!

uns tocàven les panderetes i les maraques i els altres cantàven… la resta de la classe vam fer de públic i vam aplaudir molt fort, perquè va sonar de meravella!!!
al final, na mari ens va deixar tocar un poquet l’acordió
i tots, fent una fila, vam poder tocar unes notes!!!!
moltes gràcies mari!!!! 
hem xalat molt!!!!

FEIM PASTISSETS AMB EN JAVI
AVUI HA VINGUT ES PAPA DE NA CARLA, EN JAVI, QUE ÉS FORNER, I ENS HA ENSENYAT A FER PASTISSETS.


QUINS SÓN ELS INGREDIENTS QUE NECESSITAM PER FER UNS BONS PASTISSETS???  HO RECORDAU???

PRIMER HEM POSAT TOTS ELS INGREDIENTS DINS UNA RIBELLA I HEM FET UNA BOLLA DE PASTA BEN PASTADA. DESPRÉS L'HEM ESTIRADA AMB UN RODET I QUAN HA ESTAT BEN FINETA, HEM FET LES FORMES AMB ELS MOTLLOS D'ESTRELLA, DE FLOR, DE 6 O 7 MOSSES, D'ARBRE, ... 
ELS HEM DESFERRAT DE LA TAULA AMB UNA ESPÀTULA I ELS HEM COL.LOCAT  A LA FONT QUE S'HAN ENDUIT EN JAVIER I NA CARLA PER COURE DINS EL FORN.
JA ELS HEU PROVAT A CASA??? NO ENS HAN QUEDAT BONÍIIIISIMS????
GRÀCIES JAVI !!!!!

FEIM DE JARDINERS AMB EN XEC


AVUI HEM TINGUT UNA BONA FEINADA!!! 
EN XEC, ES PAPA DE NA JÚLIA, ENS HA EXPLICAT MOLTES COSES INTERESSANTS SOBRE ELS ARBRES I LES PLANTES.
PRIMER ENS HA ENSENYAT COM ES FA UN EMPELT I HEM OBSERVAT MOLT ATENTS COM EMPELTAVA UN PRUNER DINS UN TRONC D' AMETLLER.
DESPRÉS ENS HA EXPLICAT QUE HI HA PLANTES QUE ES PODEN FER D'ESQUEIXOS I HEM POGUT VEURE COM POSAVA DINS UN TEST UN ESQUEIX DE ROMANÍ.
PER ACABAR ENS HA EXPLICAT QUE LES PLANTES ES PODEN OBTENIR SEMBRANT LLAVORS I ENS HA MOSTRAT LES LLAVORS DELS CLAVELLS DE MORO QUE HEM SEMBRAT DINS UN TEST.

TOTS HEM POGUT PRACTICAR UNA MICA I AIXÍ, HEM FET EL NOSTROS PROPIS TESTETS:
UN AMB UN ESQUEIX DE ROMANÍ I L'ALTRE AMB LES LLAVORS DELS CLAVELLS DE MORO.


ARA NOMÉS QUEDA REGAR-LOS BÉ CADA 2 DIES I CUIDAR-LOS MOLT!!!!
MOLTES GRACIES XEC!!!! 
HEM APRÈS MOLTES COSES AVUI!!!


FEIM CALÇA AMB N'ESTHER

EL PASSAT DIMECRES 16 DE FEBRER VA VENIR A LA CLASSE N'ESTHER, SA MAMÀ D'EN YAGO I ENS VA ESTAR EXPLICANT MOLTÍIIISIMES COSES INTERESSANTS SOBRE LA LLANA, ELS BENS I LES EINES QUE EMPREN PER TONDRE (ESQUILAR) I PER PENTINAR LA LLANA O PER TENYIR-LA.
ENS VA DIR QUE A ELLA LI AGRADA MOLT FER CALÇA I ENS VA MOSTRAR LES AGULLES QUE EMPRA I COM ES VAN FENT ELS PUNTS I LES PASSADES... TAMBÉ VAM VEURE ALGUNES PECES DE ROBA QUE HA FET: BUFANDES, JERSEIS, JAQUETES,...I, PER ACABAR, ENS VA MOSTRAR ALTRES COSETES QUE TAMBÉ ES PODEN FER AMB LA LLANA: POM-POMS (PER FER RATETES O ALTRES ANIMALETS) NINOTETS I COLLARS... ENS ENCANTEN PER JUGAR A LA CLASSE!!!
MOLTES GRÀCIES PER LA TEVA VISITA!!!

DECORAM CAPSETES AMB NA LUISA

EL PASSAT DIJOUS ENS VA VISITAR NA LUISA, SA MAMÀ DE NA CLAUDIA.
NA LUISA SAP DECORAR UNES CAPSETES AMB UNA TÈCNICA QUE ES DIU “DECOPATCH” I ENS VA MOSTRAR EN QUÈ CONSISTEIX: PRIMER NECESSITAM POSAR UNA PASTA A LA CAPSETA PER TRACTAR LA LLENYA. DESPRÉS, QUAN ESTÀ EIXUTA, ES DEIXA BEN FINETA PASSANT-LI PER TOT UN PAPER ARENAT I DESPRÉS ES PINTA.
MÉS TARD TRIAM EL DIBUIXET QUE MÉS ENS AGRADI I EL RETALLAM AMB MOLTÍIISSIMA CURA. ARA NOMÉS ENS QUEDARÀ AFERRAR-LO A LA CAPSETA AMB UN POC DE COLA I PASSAR-LI UNA MIQUETA DE VERNÍS PER DAMUNT PERQUÈ QUEDI BEN FIXAT I BRILLANT. 


QUINES CAPSETES MÉS PRECIOSES ENS HAN QUEDAT!!! 
MOLTES GRÀCIES LUISA!!!!

NAVEGANT PER LA MAR AMB EN GENARO


EL PASSAT DIJOUS 10 DE FEBRER VA VENIR EN GENARO, EL PAPÀ DE N'ABRIL A EXPLICAR-NOS UNA COSA QUE ELS AGRADA MOLT FER EN S'ESTIU A TOTA LA FAMÍLIA: ANAR A NAVEGAR AMB EL SEU LLAÜT!!!
VAM MONTAR UN CINE A LA CLASSE (AMB L'ORDINADOR I EL CANÓ DE LLUM) I ENS VA MOSTRAR MOLTES FOTOS DE LES COSES QUE VAN TROBANT QUAN VAN EN BARCA: TIPUS DIFERENTS DE VAIXELLS -LLAÜTS, BOTS, VELERS, LANXES...-, FARS, TORRES, PLATGES... TAMBÉ ENS VA EXPLICAR COSES DE LES SARGANTANES NEGRES, DE LA RAPAMOSQUERA, DE LA POSIDÒNIA, DE L'ILLA DE MENORCA...
TAMBÉ ENS VA DEIXAR MOLTES COSES PER JUGAR A LA CLASSE - UN MAPA DE MENORCA,  FARS, PEDRETES PER PINTAR I CONVERTIR EN ANIMALETS AMB PLASTILINA, VAIXELLS DIFERENTS AMB LES NOSTRES FOTOS PER ANAR A NAVEGAR, PEIXETS PER PESCAR... UFFFF!!!! ENS HO PASSAM SUPERBÉ!!!

ENS HA AGRADAT MOLTÍÍÍÍÍSSIM LA TEVA VISITA... MOLTES GRÀCIES!!!

8 comentaris:

 1. CE SSLU LO CE VU FE (QUE XULO LO QUE VAU FER)

  ResponElimina
 2. HOLA CONILLS.
  ME VA AGRADAR MOLT VENIR A SA VOSTRA CLASSE I ESTAR UNA ESTONETA AMB VOLTROS. VOS VAIG VEURE MOLT CONTENTS I AMB GANES D'APRENDRE COSES I AÇÒ ÉS IMPORTANT. TENIM MOLTA SORT DE TENIR UNA MESTRA COM NA PILAR. GRÀCIES PILAR PER SA TEVA FEINA.

  ResponElimina
 3. HOLA, EM VA AGRADAR MOLT QUE VINGUÉS N'ESTHER I NA LUISA. VAN FER COSES MOLT XULES I NO LES HAVIA FET MAI. GRÀCIES ESTHER I LUISA.

  ResponElimina
 4. N'ABRIL VA VENIR MOLT CONTENTA AMB ELS SEUS DOS TESTOS. LI VA QUEDAR MOLT CLAR COM ELS HA DE CUIDAR I CADA QUAN ELS HA DE REGAR.ARA TÉ UNA NOVA RESPONSABILITAT.
  MOLTES GRÀCIES XEC PER L'ACTIVITAT.

  ResponElimina
 5. HOLA CONILLS.
  QUE JA HAN SORTIT ES CLAVELLS?
  EM VA AGRADAR MOLT VENIR A MOSTRAR-VOS COSES DE JARDINERIA I EL QUE M'AGRADA MES DE TOT ES QUE ENCARA US ENRECORDAU DE TOT EL QUE VAM FER (M'HO DEIS PER ES CARRER). MOLTES GRÀCIES PER DEIXAR-NOS COMPARTIR UNA ESTONA AMB TOTS VOLTROS.

  ResponElimina
 6. ENS HO PASSAM SUPERBÉ QUAN VENIU A FER AQUESTES ACTIVITATS A LA CLASSE, I DESPRÉS ESTEIM MOLTS DIES XERRANT DE VOLTROS I DEL QUE ENS HEU ENSENYAT A FER!!! GRACIES A TOTS!!!

  ResponElimina
 7. OLAERAÑBUÑISIMMM ALSPASTISETS.
  ENS VA AGRADAR MOLT AQUESTA ACTIVITAT. MOLTES GRÀCIES JAVI I CARLA!!!

  ResponElimina