dilluns, 30 de maig de 2011

LES FAMÍLIES ENS VISITEN!!!

 N'ANA I LA INCUBADORA


AVUI HA VINGUT N'ANA, SA MAMÁ D'EN JORDI PONS, I HA DUIT MOLTES COSES: UNA INCUBADORA, UNS QUANTS OUS DE GALLINA (BLANCS I MARRONS) I UNS QUANTS DE KICA; 2 GUÀTLERES MOLT PETITONES I 2 POLLS QUE ESTAVEN UNA MICA NIRVIOSOS..
TAMBÉ ENS HA DUIT UN CONTE DE LA GALLINA DE RAÇA MENORQUINA I ENS HA EXPLICAT QUE AQUESTES GALLINES SÓN NEGRES AMB LES ORELLES BLANQUES I FAN ELS OUS BLANCS. JA HEM LLEGIT EL CONTE SENCER I ENS HA ENCANTAT!!! A MÉS, HEM APRÈS MOLTES COSES!!!

I, SOBRETOT, ENS HA EXPLICAT COM FUNCIONA UNA INCUBADORA: S'HAN DE POSAR ELS OUS A DINS I GIRAR-LOS 3 VEGADES AL DIA -A LES 7'00, A LES 15'00 I A LES 23'00 H- SEMPRE A UNA TEMPERATURA DE 37'5 GRAUS PERQUÈ ESTIGUIN BEN CALENTETS...I QUÈ PASSARÀ QUAN HAGIN PASSAT 21 DIES ????
N'ANA ENS HA DEIXAT MOLTA INFORMACIÓ I AIXÍ PODEM SABER QUE LI PASSA AL POLLET DINS DE L'OU CADA DIA: PRIMER APAREIXEN LES VENES, DESPRÉS EL COR, ELS ULLS, EL BEC, LA CRESTA... FINS QUE JA ESTIGUI TOT FORMAT I TENGUI PROU FORCES PER TRENCAR LA CLOSCA...

HAURÀ ANAT TOT BÉ??? QUÈ TROBAU????
...

JA TENIM POLLETS!!!
JA HAN PASSAT 21 DIES DES DE QUE N'ANA ENS VA EXPLICAR TOT EL TEMA DE LA INCUBADORA...
I AVUI, A LA FÍ, JA HAN NASCUT!!!
ELS HEM TRET DE LA INCUBADORA I ELS HEM POSAT DINS UNA CAPSA AMB MENJAR I AIGUA I UN LLUMET PERQUÈ S'ESCALFIN... MIRAU QUE BÉ ELS CUIDAM!!!!


GRÀCIES ANA PER AQUESTA EXPERIÈNCIA TAN XULA!!!!
ENS HA ENCANTAT!!!

QUÈ FA UN POLICIA LOCAL?  
EN MARCOS MOS HO EXPLICA

AVUI HA VINGUT EN MARCOS, ES PAPÀ D'EN MARC QUE ÉS POLICIA I ENS HA EXPLICAT QUINA ÉS LA FEINA DELS POLICIES LOCALS.
ENS HA MOSTRAT FOTOS DE LA SEVA BICICLETA, I ENS HA DIT QUE ELS POLICIES DE MAÓ TAMBÉ TENEN MOTOS, COTXOS I GRUES.

ENS HA MOSTRAT TOTES LES COSES QUE DU POSADES I EN EL SEU CINTURÓN I ENS HA EXPLICAT QUE ELS POLICIES FAN MOLTES FEINES, SOBRETOT PROTEGIR A LA GENT, REGULAR ELS PASSOS DE PEATONS, CONTROLAR QUE LA GENT DUGUI EL CINTURON POSAT EN EL COTXO I VIGILAR QUE NO HI HAGI BARALLES NI DESPERFECTES PELS CARRERS... 
I MOLTES COSES MÉS!!!...
AH!!! TAMBÉ VAN A LES ESCOLES A ENSENYAR EDUCACIÓ VIAL ALS FILLETS.
ENS HA QUEDAT TOT MOLT CLAR I ENS ENCANTA JUGAR A POLICÍES I 
TELEFONAR-LOS AMB EL NOSTRO MÒBIL QUAN HI HA UN PROBLEMA...
AH!!! I ANAU ALERTA... QUE TAMBÉ SABEM QUE POSEN MOLTES MULTES SI FEIM LES COSES MALAMENT!!!

MOLTES GRÀCIES MARCOS PER EXPLICAR-NOS TAN BÉ LA TEVA FEINA!!!


"VETERINARIS" AMB NA MARIA

AVUI HA VINGUT NA MARIA,SA MAMÀ DE NA PAULA QUE FA FEINA A UNA CLÍNICA VETERINÀRIA I ENS HA ESTAT EXPLICANT MOLTES COSES SUPERINTERESSANTS DEL MÓN DELS ANIMALS I DELS VETERINARIS.
ENS HA MOSTRAT RADIOGRAFIES D'UN CA, I AIXÍ LI HEM VIST ELS OSSOS, ELS BUDELLS, S'ESQUENA, SES COSTELLES...TAMBÉ HA DUIT UN FONENDO COM ELS QUE TENEN ELS METGES!!! I TOTS MOS HEM POGUT SENTIR EL COR... QUÈ EMOCIONANT!!!


I UN BUSTER, QUE ÉS AQUELLA CAMPANA QUE LI POSEN ALS ANIMALS AL CAP QUAN NO VOLEM QUE ES RASQUIN LES FERIDES. ENS HA FET MOLTA GRÀCIA POSAR-LI EL BUSTER A UN DELS CONILLETS DE PELUIX DE LA CLASSE!!!
ENS HA EXPLICAT QUE QUAN VAN AL VETERINARI, ELS CANETS SÓN ELS ANIMALS QUE ES PORTEN MILLOR I QUE ELS MOIXOS SÓN UNA MICA MÉS PILLETS. TAMBÉ ENS HA DIT QUE ELS PERIQUITOS I ELS LLOROS SÓN ELS QUE PIQUEN MÉS FORT AMB EL BEC PUNXEGUT QUE TENEN...


DESPRÉS DE TOTA L'EXPLICACIÓ HEM POGUT VEURE COM S'EMBENA UNA FERIDA A UN ANIMALET I TOTS HO HEM POGUT PRACTICAR AMB ELS NOSTROS PELUIXOS.

ELS HEM DEIXAT A TOTS BEN EMBENATS!!!!
GRÀCIES MARIA!!! 

4 comentaris:

 1. JO I TOTS AS MEUS AMICS ASTEIM MOLT CUNTENS DA TANI PULLETS ASA CLASE.

  ResponElimina
 2. JO TAMBÉ ESTIC MOLT CONTENTA DE TENIR-LOS A LA CLASSE!!!

  ResponElimina
 3. ES DIVERTIT I M'AGRADA TENIR ELS POLLETS, PERÒ NO S'ESCAPARAN I SORTIRAN DE LA CAPSA?
  AVUI A LES 13.30, QUAN JA QUASI NO QUEDAVA NINGÚ A LA CLASSE ELS POLLETS ESTAVEN MOLT CALLADETS, CREC QUE ESTAVEN MOLT CANSATS...I AÇÒ QUE ELS CUIDAM MOLT!!!
  TAMBÉ EM VA AGRADAR MOLT L'ACTIVITAT D'EN NA MARIA QUE VA EXPLICAR MOLTES COSES I D'EN MARCOS VESTIT DE POLICIA.

  ResponElimina
 4. ES QUE ELS VOSTROS PAPAS SABEN FER COSES MOLT XULES I MOLTIÍIIISSIM INTERESSANTS!!!

  ResponElimina